01
Июль
2017

Орільські пригоди 2017

24-25 червня відбулись чергові перегони зазначені в календарі ФСТУ - “Відкрита першість міста Дніпро зі спортивного вітрильного туризму Орільскі пригоди”.

before start

Цьго разу у змаганнях взяли участь катамарани: Росіч, Jazz, Авоська, Дикий Вітер, Вікі та Відьма. Нажаль Вікі втратила дещо з устаткування та й так і залишилась на березі.

Під час перегонів була використана програма gpsmc виробництва українського програміста з м.Полтава Едуарда Зозулі (ось посилання doro.poltava.ua) програма безкоштовна та дуже потужна, дозволяє дивитись багато показників, та дуже стрімко розвивається, трохи згодом я розповім враження А.Дикого від цього програмного комплексу.

А поки трохи розповім про маршрут та враження з цієї пригоди.

Ще за кілька днів прогноз розповідав що шлях з острова Монастрирський до Свинячого острова не буде легкий - обіцянка здійснилась гарним мордотиком зі швидкістю вітру десь 6-10 м/с. Але хвилі роздумахало не більш ніж за пів метра. Вирішили стартувати з ухвісття о.Монастирський. Початок перегонів відбувся у 14-00 (бо поки чекали як усі зберуться, як трохи хмарки відкриють сонце и таке інше ) Чотири мости промайнули дуже швидко та й на диво з малою кількістю галсів. Дикий Вітер не наважився на прохід під Старим мостом та повернув додому (це додало певного драйву - бо до того часу він був фаворитом змагань). Інші катамарани з піснями та гарним настроєм попхали собі далі. Бо комарі на о.Свинячому були давно не годовані :) . Вечір промайнув жваво (на мою думку навіть трохи занадто жваво)

water flowers

jazz

Наступного дня Саша Дикий підбурююче інших повідомив телефоном що о 15 вітер взагалі вщухне, чим завадив продовженню бенкету та відправивши гонщиків у зворотньому напрямку. Зібравше все сміття на березі (своє та не дуже) ми помандрували додому (дмухав фордак, пиво плескалось у такт з генакером). Ми відчували себе відпочившвми.

Після перегонів ми запитали у Александра про враження від программного комплексу. Ось що він нам відповів:

итоги и выводы по программе: 1. группу участников нужно создавать заранее, на месте тратится много времени 2.маркировать буи для рисования геозоны финиша - не вариант, по факту меня на якоре снесло и последние участники просто не попали в геозону 3. отчет Эдуард обещал доделать, пока им пользоваться для судейства не получилось, но зато он очень показателен для анализа 4. нужна доработка - запись и проигрывания всех треков группы, чтобы потом можно было выводить на форуме или ФБ из плюсов: - судья может сидеть дома и оперативно получать инфу по всем лодкам (Оля дома следила за регатой и сразу видела мои ошибки) - результаты можно получить через 10-15 минут после окончания гонки (время на занесение времени в регатную программу на сайте ФСТУ) - каждый может следить сам за регатой (чего мы пока полноценно не протестили) любой участник зайдя в gpsmc может построить как свой трек так и трек любого участника

Ось на додаток Вам трохи скріншотів з першої та третьої гонки

Гонка №1

Гонка №3

Усе бачив, та записав - Недобрый Утр.

Категория: НОВОСТИ

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Вы комментируете как Гость. Необязательно - форма входа ниже.

2a90eefe26ac2546