Автор Тема: Чи бути дитячому вітрильному спорту? Частина перша. Парус надії  (Прочитано 1174 раз)

Оффлайн dm2003

  • початківець
  • *
  • Сообщений: 7
  • карма: 0


Загострення ситуацій з питань розпорядження земельними ресурсами звичне явище в нашому повсякденні. Воно торкається всіх сфер нашого життя. Закритість у вирішенні питань розподілу та використання землі у місті Києві дає можливість деяким ділкам використовувати її не за призначенням. Один з прикладів ситуація, яка склалася навколо Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з вітрильного спорту (м. Київ, вул. Прирічна, буд. 30, код ЄДРПОУ 14293000) та Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «МАЯК» (м. Київ, вул. Прирічна, 30-А, код ЄДРПОУ 26200127).
 
Громадські організації, які стали у сумнівний засіб засновниками цих шкіл, за допомогою керівників цих шкіл намагаються під прикриттям дитячого вітрильного спорту та в незаконний спосіб заволодіти, землями та майном, що належить громаді та яке передано цим школам у власність для розвитку дитячого та юнацького спорту, для формування тут олімпійського резерву.
            Трохи історії цього питання. За рішенням Київміськради від 27.02.2003 р. № 289/449  земельна ділянка розміром 3,32 га (Затока «Собаче Гирло») у Оболонському районі м. Києва була передана в довгострокову оренду на 25 років  Київській міській раді профспілок для експлуатації та обслуговування саме СДЮШОРу, а також Управлінню підприємств комунального обслуговування міськвиконкому під будівництво зони відпочинку та пляжу з рятувальною станцією в прибережній смузі житлового масиву «Оболонь», у зв’язку з переходом права власності на спортивні споруди та обслуговуючі споруди (передача майна здійснювалась ще в 1992 році).

Київська міська рада профспілок згідно з цим рішенням 16.09.2004 року уклало відповідній договір з СДЮШОР, засновником якої тоді виступало Київське міське фізкультурно-спортивне товариство «Україна». Об’єкти нерухомого майна СДЮШОР були збудовані за рахунок профспілкових коштів та громади для зайняття вітрильним спортом. Відповідно до рішення Київської міської ради від 22.12.2015 р. № 62/62 було надано згоду на прийняття СДЮСШОР до комунальної власності територіальної громади міста Києва, крім того, були надані відповідні доручення щодо його фінансування. З «незрозумілих» причин та з порушенням вимог законодавства в 2017 році до складу засновників СДЮШОР увійшли Громадські організації «Товариство сприяння розвитку вітрильного спорту» (код 34839758) та «Товариство спортсменів-ветеранів вітрильного спорту» (код 34839784).

Подробніше у посиланні - https://korupcioner.in.ua/ua/blog/chi_buti_dityachomu_vitrilnomu_sportu_chastina_persha-_parus_nadii-/?fbclid=IwAR1iFmAS9Xn4Lphfv4sYt_v7FMGJFwxMVD4R8dR3jPyxZVnrqyVy5VwnJQo