Вчора обкатав свій катамаран, назвав його Сурікат, я вже і лого намалював для нього... Проводили тестування на нашій річці Тетерів, збирали його півтори години, вийшли на воду мабуть з півгодини боробалися зразу тягали стаксель грот стерно, вітер був фронтальний, тоді вже вирішили по черзі тягати і якось зловили вітер і як поперли.... одним словом за дві години трохи піднатаскалися я вже і зрозумів що то таке фордевінд і оверштаг ... Вітер планувався в 3-6 м.с. в дійсності був близько 10 може і більше, страшнувато було але ванти тримали, зрозумів що стаксель трохи великуватий пошив, мощі від нього для нашого пляжніка забагато. Ну і про фейли, загубили кепку, поки вирулювали її зловити товариш привстав на мій балон потім сів назад і вивернув стерно спиною, оскільки були в невеликій паніці про стерно взагалі забули а впіймавши вітер його нижне кріплення просто вирвало, намагалися якось дістатися місця причалювання нас зносило і крутило в результаті ми зняли грот, закрутки стакселя у мене немає, так обережно дісталися берегу попросили проїджаючу мотрку яка відбоксувала нас до самісінького берегу. Ну і висновок, стопор на погон гіка шкота, посилити вузол стерна, мат часть ну і спокій і рівнога на палубі це головне. деякі фото викладую, я в кепарі загубленому, так і не врятували
Невеликий шматок відео
https://vimeo.com/232253348 може зроблю нарізочку пізнійше